Home » Spanje » Nieuws » Fietsen door polen met mecklenburger radtour

Fietsen door Polen met Mecklenburger Radtour

donderdag 14 januari 2010

Landen in midden- en oost-Europa trekken steeds meer belangstelling. Daarom ontwikkelde de Noord-Duitse fietsspecialist Mecklenburger Radtour, voor 2010 twee bijzondere fietsarrangementen in Polen.

Historische Poolse badplaatsen zoals Kolobrzeg, Ustka en Danzig zijn de ingrediënten van de 10-daagse reis. De route loopt langs de Oostzeekust en heeft weinig hoogteverschil. Dit maakt het een leuke fietstocht voor zowel jong als oud.

Afwisselend
Uitgestrekte zandstranden en steden wisselen elkaar af. Danzig is een van de Hanzesteden. Door de vereniging met Gdynia en Sopot tot Trójmiasto (Driestad) is hier veel te beleven op het gebied van architectuur, cultuur, uitgaan en shoppen. De reis is te boeken vanaf € 775 per persoon.

Lagune
De andere route is een 8-daagse reis rond het Settiner Haff, een grote lagune met uitgestrekte stranden. Het aansluitende natuurgebied kenmerkt zich door bos en heide. De Settiner Haff biedt ook watersportmogelijkheden zoals wind- en kitsurfen. De prijs is vanaf € 550 per persoon.  Alle reizen zijn inclusief overnachtingen, bagagetransport en routemateriaal. Vroegboekers die vóór 28 februari een reis boeken, krijgen 3% korting.Polen in trek
Polen komt als vakantiebestemming bij de Nederlandse toerist steeds meer in trek. In 2008 gingen 355.000 Nederlanders op vakantie naar Polen. Door de toenemende interesse in reizen naar Europese landen verwacht het land in 2010 opnieuw meer Nederlandse toeristen te ontvangen.

Meer Oostzee
Naast Polen focust Mecklenburger Radtour zich dit jaar op meer bestemmingen aan de Oostzee. In Noord-Duitsland, de Baltische landen Estland, Letland en Lithouwen, Denemarken en Zweden zijn meer dan 25 verschillende routes uitgezet. Er zijn ook reizen waarin je meerdere bestemmingen aandoet.

Internet: www.mecklenburger-radtour.de

Spanje - overview adrid (Fr)